


Sastojci:
- 3 velika krumpira
- 1 žlica ulja od sjemenki grožđa
- 1 puna žličica sjemenki kumina
- 1 žličica kurkume u prahu
- 1 glavica luka srednje veličine
- prstohvat morske soli
- 1 korijen đumbira veličine 2,5 cm
- 2 do 3 svježe zelene čili papričice
- 200 g odmrznutog graška
- 1 žličica korijandera u prahu
- 1 žličica garam masale
- 1 žličica čili papričice u prahu
- 1 žličica suhog manga u prahu
- 2 žličice morske soli
- 1 žlica brašna od slanutka
- 1 žlica soka od limuna
Priprema:
1. Krumpir skuhati zajedno s korom, a zatim ga oguliti i ispasirati.
2. Luk narezati na kockice, ljutu papričicu očistiti od sjemenki i peteljki te izmiksati u blenderu.
3. U dubljoj tavi na umjereno zagrijanom ulju popeći kumin i kurkumu u prahu 30 sekundi.
4. Potom dodati 2/3 pripremljenog luka i prstohvat soli. Pržite oko dvije minute uz neprestano miješanje. Zatim dodati đumbir i zelene čili papričice pa pržiti još dvije min.
5. Prženu smjesu pomiješati s pasiranim krumpirom pa dodati korijander, garam masalu, crvenu čili papričicu, mango u prahu, sol, brašno od slanutka i ostatak luka. Dobro promiješati rukama. Dodati sok od limuna i ponovno promiješati.
6. Od dobivene smjese oblikovati plosnate ćufte promjera 7,5 cm. Pržiti ih na umjereno toplom ulju s jedne strane tri minute, a zatim okrenuti drugu stranu pa i nju pržiti približno toliko. Tople ćufte preliti umakom od mente, vrhnja i chutneya.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



