Španjolska pita

by | 3 rujna, 2013

Sastojci:

  • 200 g slanine
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 3 crvene pečene paprike
  • 250 g trapista
  • 100 g šunke
  • 4 jaja
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 dl vrhnja
  • 1,5 dl ulja
  • 350 g brašna
  • 1 žlica ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i šunku narezati na kockice.
2. U dubljoj posudi umutiti jaja, polovinu vrhnja, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati nasjeckane sastojke i promiješati.
3. Pripremljenu smjesu začiniti po želji, uliti u nauljen, brašnom posipani pleh i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je ukrasiti ostatkom vrhnja.

Izvor: Dobra hrana