


Sastojci:
- 1 pakiranje špageta
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 poriluk
- 100 g zelenih maslina bez koštica
- 400 g pelata od rajčica
- 3 dl soka od rajčica
- 1 žlica gustina
- 1/2 vezice peršina
- 5 žlica maslinovog ulja
- mješavina začina, sol
- bosiljak, papar
Priprema:
1. Poriluk narezati na kockice, pelate na krupnije kocke, masline na kolutove a peršin što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od viška masnoće, a špagete skuhati u slanoj vodi.
2. Na malo ulja popržiti poriluk kako bi omekšao, a zatim dodati pelate, pa pirjati dok se ne dobije kompaktna smjesa. Zatim doliti sok od rajčica, dodati tunjevinu, peršin, bosiljak i ostale začine po želji, te nastaviti kuhanje još pet minuta.
3. Pred kraj kuhanja umiješati hladnu zapršku (mješavinu gustina i malo vode), te kuhati još tri minute, miješajući cijelo vrijeme kako bi se dobila željena gustoća.
4. Skuhane špagete ocijediti od viška tekućine, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine.
Izvor: Dobra hrana



