Som u slanini

by | 26 travnja, 2013

Priprema:

  • 4 fileta soma
  • 150 g tankih listova slanine
  • 30 g grožđica
  • 1 glavica luka
  • 3 dl vrhnja
  • 0,5 dl vermuta
  • 40 g maslaca
  • 1 veza vlasca
  • 150 g kukuruznog griza
  • 1 limun
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Filete soma uzdužno prerezati napola tako da se od jednog fileta dobiju dvije trake.

2. Potom trake od ribe poprskati sokom od limuna, začiniti po želji i uvaljati u kukuruzni griz.

3. Oko jedne panirane trake isplesti dva lista slanine (prema uputama sa slike).

4. Ovako pripremljenu ribu ispeći na vrućem ulju, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

5. Posebno na maslacu popeći sitno sjeckani luk, dodati vrhnje, vermut i grožđice te kratko prokuhati.

6. Pred kraj kuhanja dodati sitno sjeckani vlasac, začiniti i promiješati.

7. Pečenu ribu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana