


Sastojci:
- 1 kg fileta soma
- 250 g šampinjona
- 2 paprike babure
- 2 rajčice
- 2 glavice luka
- 2 dl bijelog vina
- 50 g maslina s paprikama
- 100 g brašna
- 1/2 vezice peršina
Priprema:
1. Luk narezati na režnjeve, papriku na trake, rajčice na tanje ploške, a peršin sitno nasjeckati.
2. Filete soma začiniti po želji, pa ih uvaljati u brašno i popržiti na vrućem ulju s obje strane. Pržene filete izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na malo ulja popržiti luk i papriku kako bi omekšali, a zatim dodati rajčice, masline i šampinjone te pirjati uz povremeno dolijevanje bijelog vina.
4. U pirjano povrće dodati pržene filete soma i pirjati još 10 minuta na umjerenoj temperaturi.
5. Pred kraj pirjanja dodati peršin i začiniti po želji.
Izvor: Dobra hrana



