Som s povrćem

by | 27 ožujka, 2014

som

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 2 jaja, ulje
  • 200 g brašna
  • 1/2 glavice manjeg karfiola
  • 1/2 glavice brokule
  • 200 g sira
  • 3 dl mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 20 g parmezana
  • 1/2 žličice mljevene paprike

Priprema:

1. Filete soma narezati na krupnije komade i začiniti po želji. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i pirjati na vrućem ulju, prvo s jedne, a zatim s druge strane dok lagano ne porumene.
2. Brokulu i karfiol očistiti i istrgati na cvjetove, a zatim skuhati u slanoj vodi.
3. Posebno u posudi otopiti maslac, pa dodati jednu žlicu brašna i kratko propirjati. Nakon toga postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne dobije umak gustoće jogurta. Pred kraj kuhanja
dodati parmezan i začine po želji.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pečene filete soma. Preko ribe staviti po jedan cvijet brokule ili karfiola, preliti bešamel umakom i na kraju posipati naribanim sirom.
5. Pripremljeno jelo staviti nakratko u zagrijanu pećnicu na 200ºC dok se sir ne otopi. Zatim ga posipati mljevenom paprikom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept