Šnicle u umaku od senfa

by | 20 veljače, 2013

Sastojci:

  • 2 manja svinjska filea
  • 1 žlica senfa
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 1 žlica Worcester umaka
  • 1 žlica gustina
  • 5 dl goveđe juhe
  • 1 žlica sezama
  • 1 veća brokula
  • mješavina začina, ulje

Priprema:
1. Svinjske filee narezati na komade širine 4 cm. Postaviti ih uspravno i preko najlon vrećice istanjiti tučkom za meso. Potom ih začiniti po ukusu i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom.
3. Na malo ulja popržiti medaljone s obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati vrhnje, sezam, goveđu juhu, Worcester umak i začine po ukusu. Dobro izmiješati žicom za mućenje i ostaviti da proključa. Potom vratiti medaljone i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi 15 minuta.
5. Pred kraj dodati mješavinu gustina i malo vode pa nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. Brokulu očistiti od cvjetova i skuhati u slanoj vodi, a potom poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana