Šnicle u umaku od kiselih krastavaca

by | 10 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 8 svinjskih kotleta
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 6 kiselih krastavaca
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 200 g brašna
  • papar
  • 3 dl goveđe juhe
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Svinjske kotlete blago istanjiti preko najlon vrećice, začiniti ih po želji i uvaljati u brašno.
2. Luk narezati na kockice, češnjak ispasirati, a kisele krastavce krupno naribati.
3. Na malo ulja popeći kotlete tako da porumene, a zatim ih izvaditi iz masnoće i odložiti na toplo.
4. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak. Potom doliti mješavinu vrhnja za kuhanje i goveđe juhe, dodati kisele krastavce i začine po želji pa kratko prokuhati.

5. Zatim vratiti šnicle i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati nasjeckani peršin.

Izvor: Dobra hrana