


Sastojci:
- 8 svinjskih kotleta
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 6 kiselih krastavaca
- 3 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 200 g brašna
- papar
- 3 dl goveđe juhe
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Svinjske kotlete blago istanjiti preko najlon vrećice, začiniti ih po želji i uvaljati u brašno.
2. Luk narezati na kockice, češnjak ispasirati, a kisele krastavce krupno naribati.
3. Na malo ulja popeći kotlete tako da porumene, a zatim ih izvaditi iz masnoće i odložiti na toplo.
4. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak. Potom doliti mješavinu vrhnja za kuhanje i goveđe juhe, dodati kisele krastavce i začine po želji pa kratko prokuhati.
5. Zatim vratiti šnicle i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati nasjeckani peršin.
Izvor: Dobra hrana



