Snickers torta

by | 12 rujna, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 6 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 6 žlica mljevenih kikirikija
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica ulja

Za kremu I:

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 6 žumanjaka
  • 200 g mljevenih keksa
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 vrećice šlaga

Za kremu II:

  • 300 g eurokrema
  • 400 g usitnjenog kikirikija

Za preljev:

  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice ulja

Priprema:
Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer, muteći cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati kikiriki, brašno, krušne mrvice i ulje, pa polako promiješati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te uliti pripremljenu smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici na 220 °C dok ne porumeni. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti ga da se ohladi.

Krema I:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti maslac, šećer u prahu i žumanjke.
2. Posebno otopiti čokoladu, pa je pomiješati s mljevenim keksima, a zatim pomiješati s prethodno pripremljenom smjesom od maslaca.
3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i umiješati ga u prethodno pripremljenu kremu.

Krema II:

1. Eurokrem pomiješati s usitnjenim kikirikijem.

Završni postupak:

1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu, preko biskvita nanijeti prvu kremu, poravnati ga te dodati drugu i staviti u frižider da se stegne.
2. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti stegnutu tortu.

Izvor: Dobra hrana