


Sastojci:
Za biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 6 žlica mljevenih kikirikija
- 1 žlica brašna
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica ulja
Za kremu I:
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 6 žumanjaka
- 200 g mljevenih keksa
- 200 g čokolade za kuhanje
- 2 vrećice šlaga
Za kremu II:
- 300 g eurokrema
- 400 g usitnjenog kikirikija
Za preljev:
- 50 g čokolade za kuhanje
- 2 žlice ulja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer, muteći cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati kikiriki, brašno, krušne mrvice i ulje, pa polako promiješati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te uliti pripremljenu smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici na 220 °C dok ne porumeni. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti ga da se ohladi.
Krema I:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti maslac, šećer u prahu i žumanjke.
2. Posebno otopiti čokoladu, pa je pomiješati s mljevenim keksima, a zatim pomiješati s prethodno pripremljenom smjesom od maslaca.
3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i umiješati ga u prethodno pripremljenu kremu.
Krema II:
1. Eurokrem pomiješati s usitnjenim kikirikijem.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu, preko biskvita nanijeti prvu kremu, poravnati ga te dodati drugu i staviti u frižider da se stegne.
2. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti stegnutu tortu.
Izvor: Dobra hrana



