SMRŠAVITE ZDRAVO uz ove jednostavne savjete

by | 12 svibnja, 2019

Skidanje viška kilograma svima je napeto u proljeće jer počinju svojevrsne pripreme za ljetnu sezonu lagane odjeće i kupaćih kostima.

No, ako niste od onih kojima dijete idu od ruke, evo pet jednostavnih savjeta kako se riješiti par kilograma bez velike muke.

Bez izgladnjivanja – nemojte se izgladnjivati jer će tijelo tako tijekom obroka skladištiti masnoće kako bi ih sačuvalo za “preživljavanje” u stanju gladi. Metabolizam se usporava kako bi se sačuvala energija, stoga jedite češće i manje obroke.

Eterična ulja – istraživanja su pokazala da mirisanje eteričnog ulja metvice i pranje zuba pomaže u smanjivanju apetita. Miris metvice smanjuje glad, pa ako ništa drugo, zapalite mirisnu svjećicu…

Jabuke – 15 minuta prije planiranog većeg obroka pojedite jabuku. Poznato je da ovo voće sadrži vlakna koja će vam pružiti osjećaj sitosti i konzumirat ćete i do 15 posto manje kalorija tijekom obroka.

Planiranje obroka – držite se plana da u obroku imate samo jednu kaloričnu namirnicu. Tako se ipak nećete morati odreći omiljenih namirnica čak niti kad su kalorične.

Voda – popijte čašu vode prije jela. Na ovaj način nećete osjećati pretjeranu glad i pojest ćete manje kalorija te ćete lakše i bolje uživati u omiljenim okusima namirnica.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Foto: Unsplash