Složenac od oslića

by | 30 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 1 kg fileta oslića
  • 1 kg krumpira
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 glavica luka
  • 1 vezica peršina
  • 3 mrkve
  • 1 l vode
  • 2 lovorova lista
  • mješavina začina

Priprema:

1. Filete oslića narezati na krupnije kocke i začiniti po želji.
2. Krumpir oguliti i narezati na ploške, mrkvu krupno naribati, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
3. Posebno pomiješati vodu, bijelo vino i začine po želji.
4. U odgovarajuću vatrostalnu posudu poslagati red krumpira, zatim red fileta oslića i malo ribane mrkve. Poprskati maslinovim uljem pa posipati peršinom i češnjakom. Na svaki drugi red staviti po list lovora. Isti postupak slaganja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti ploškama krumpira. Na kraju preliti mješavinom vode i vina tek toliko da prekrije.
5. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C 20 minuta. Potom skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok riba i krumpir ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept