Slojevita krumpir salata

by | 13 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 800 g krumpira
  • 250 g kiselih krastavaca
  • 200 g zelenih maslina bez koštica
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 400 g mrkve
  • 5 jaja
  • 400 g krem sira
  • 300 g majoneze
  • sol
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krumpir zajedno s korom skuhati i ostaviti da se ohladi.
2. Kisele krastavce i zelene masline narezati na kockice.
3. Mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi a zatim je narezati na kockice.
4. Kukuruz šećerac također skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
5. Jaja skuhati pa ih oljuštiti i krupno naribati.
6. Posebno umutiti krem sir i majonezu.
7. U odgovarajuću posudu rasporediti 1/2 ribanog krumpira i premazati ga s 1/2 smjese od majoneze. Zatim nanijeti 1/2 kukuruza šećerca i premazati smjesom od majoneze, potom 1/2 mrkve pa nanijeti smjesu od majoneze i na kraju 1/2 kiselih krastavaca i maslina te završiti smjesom od majoneze. Isti postupak nadijevanja ponoviti još jednom. Salatu po želji možete pripremiti u više manjih ili u jednoj većoj staklenoj posudi.

Izvor: Dobra hrana