


Sastojci:
- 800 g krumpira
- 250 g kiselih krastavaca
- 200 g zelenih maslina bez koštica
- 300 g kukuruza šećerca
- 400 g mrkve
- 5 jaja
- 400 g krem sira
- 300 g majoneze
- sol
- mješavina začina
Priprema:
1. Krumpir zajedno s korom skuhati i ostaviti da se ohladi.
2. Kisele krastavce i zelene masline narezati na kockice.
3. Mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi a zatim je narezati na kockice.
4. Kukuruz šećerac također skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
5. Jaja skuhati pa ih oljuštiti i krupno naribati.
6. Posebno umutiti krem sir i majonezu.
7. U odgovarajuću posudu rasporediti 1/2 ribanog krumpira i premazati ga s 1/2 smjese od majoneze. Zatim nanijeti 1/2 kukuruza šećerca i premazati smjesom od majoneze, potom 1/2 mrkve pa nanijeti smjesu od majoneze i na kraju 1/2 kiselih krastavaca i maslina te završiti smjesom od majoneze. Isti postupak nadijevanja ponoviti još jednom. Salatu po želji možete pripremiti u više manjih ili u jednoj većoj staklenoj posudi.
Izvor: Dobra hrana



