
Severina zapalila pozornicu na trećem HELLO! Eventu
Jedan od najutjecajnijih svjetskih lifestyle medija, HELLO! magazin, sinoć je po treći put zaredom okupio brojne poznate na ekskluzivnom partyju, k...
Valentinovo je pred vratima, a vi još nemate ništa spremno? Zašto ne biste ove godine napravili nešto drukčije i pripremili voljenoj osobi slatki desert?
Tradicionalno, ovaj dan često obiluje slatkim poslasticama poput čokolada, kolača i kolačića. Međutim, sve veći broj ljudi okreće se zdravijim i ekološki osviještenim načinima prehrane, uključujući i vegansku prehranu. Upravo u tom duhu pronašli smo tri fantastična i brzinska recepta koja ne iziskuju puno vremena za pripremu, a okusom su fenomenalni.
Uz to, možda poželite baš ove recepte spremati zajedno ili jednostavno uživati u njima dok gledate film koji ste naumili za tu večer.
Sastojci:
1 šalica mekanih datulja (bez koštica)
1/2 šalice orašastih plodova po izboru (bademi, lješnjaci, orasi)
2 žlice kakaa u prahu
Prstohvat soli
Kokosovo brašno ili mljeveni orašasti plodovi za valjanje (opcionalno)
Upute:
Stavite datulje, orašaste plodove, kakao u prahu i sol u blender. Miksajte dok smjesa ne postane ljepljiva i kompaktna. Oblikujte smjesu u male kuglice. Po želji, valjajte kuglice u kokosovo brašno ili mljevene orašaste plodove. Stavite kuglice u hladnjak da se stegnu prije posluživanja.
Sastojci:
1 1/2 šalice kokosovog brašna
1/4 šalice agavinog sirupa (ili drugog tekućeg zaslađivača)
1/4 šalice kokosovog ulja (rastopljenog)
Sok i naribana korica od 1 limuna
Prstohvat soli
Upute:
Pomiješajte kokosovo brašno, agavin sirup, rastopljeno kokosovo ulje, sok i naribanu koricu limuna te prstohvat soli u zdjeli dok se sve dobro ne spoji. Oblikujte smjesu u male kuglice i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite kuglice u hladnjaku 15-20 minuta da se stegnu prije posluživanja.
Sastojci:
1 šalica brašna (po želji može biti pšenično, heljdino ili kokosovo)
1/2 šalice smeđeg šećera
1/4 šalice kakaa u prahu
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1/3 šalice biljnog mlijeka
1/3 šalice rastopljenog kokosovog ulja
1 žlica jabučnog octa
1 žličica ekstrakta vanilije
Upute:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, smeđi šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Dodajte biljno mlijeko, rastopljeno kokosovo ulje, jabučni ocat i ekstrakt vanilije u suhe sastojke. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne spoje. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup.
Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, ili dok rubovi kolača ne budu čvrsti. Ostavite da se kolač ohladi prije rezanja i posluživanja.
Foto: iuliia_n iStock/Getty Images Plus via Getty Images, Pexels