Slatka fantazija

by | 10 srpnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 3 žlice mljevenih oraha
  • 2 dl čokoladnog mlijeka

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 250 g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 3 pudinga od vanilije
  • 100 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 50 g mljevenih keksa
  • 80 g mljevenih napolitanki

Ostali sastojci:

  • 100 g čokolade
  • 5 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti sa 25 g šećera u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati brašno, gustin i mljevene orahe te polako promiješati.
4. U okrugao pleh obložen papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Ohlađeni biskvit poprskati čokoladnim mlijekom.

Krema:

1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, puding od vanilije i gustin. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i izmiksati.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu i mljevene kekse. U drugi dio dodati mljevene napolitanke i promiješati.

Završni postupak:

1. Biskvit premazati kremom od mljevenih napolitanki. Potom nanijeti kremu od čokolade.
2. Čokoladu otopiti na pari sa 4 žlice slatkog vrhnja i preliti preko čokoladne kreme.
3. Tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana