


Sastojci:
Za tijesto:
- 1 dl ulja
- 4 dl vode
- 250 g griza
- 50 g brašna
- 3 žlice kuhane blitve
- 6 jaja
Za nadjev:
- 300 g svježeg sira
- 250 g starog sira u komadu
- 3 češnja češnjaka
- 1 mala glavica luka
- 1 žličica ljute mljevene paprike
- 150 g juneće pečenice
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. Vodu i ulje pomiješati i kuhati dok ne prokuha.
2. Skloniti sa štednjaka, pa dodati griz i brašno, dobro izmiješati, te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu dodati kuhanu sitno nasjeckanu blitvu, začiniti po želji, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje, i miksati sve dok se ne dobije kompaktna smjesa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljen nadjev za tijesto uliti u slastičarsku vrećicu, te istiskivati manje količine tijesta na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno tijesto peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ºC oko 30 minuta dok krafne ne porumene. Pečene krafne ostaviti da se ohlade, pa ih narezati poprečno napola.
Nadjev:
1. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati, stari sir izmrviti, a juneću pečenicu narezati na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir, mrvljeni stari sir, luk i češnjak, mljevenu papriku i pečenicu. Začiniti po želji i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
Završni postupak:
1. Ohlađene krafne napuniti pripremljenim nadjevom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



