

za 5 osoba

POTREBNO JE:
- 300 g mljevene junetine
- 200 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 1 žličica mljevene paprike
- 4 jaja
- 2 dl jogurta
- 250 g brašna + brašno za posipanje
- 1 vrećica praška za pecivo
- 4 žlice ulja
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
- papar
PRIPREMA:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popeći.
3. Potom dodati šampinjone i pirjati dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku, peršin i začine po želji.
4. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
5. Posebno umutiti žumanjke, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati nadjev od mesa, snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posipati brašnom, a zatim u nju uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



