


Sastojci:
- 4 očišćene škarpine
- 4 krumpira
- 100 g crnih maslina
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1/2 žličice ružmarina
- 2 glavice luka
- 2 veće rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl maslinovog ulja
- 1/2 žličice origana
- sol, papar
Priprema:
1. Krumpir narezati na kolute, luk na rebarca, rajčicu na režnjeve, a češnjak na listove.
2. Škarpine začiniti.
3. U većoj posudi pomiješati krumpir, masline rajčicu, luk i češnjak. Dodati peršin, ružmarin, origano i začine po želji, te polako promiješati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu staviti pripremljeno povrće i poravnati. Odozgo utisnuti škarpine i preliti mješavinom bijelog vina i maslinovog ulja.
5. Škarpine peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



