“Sirena oči” – zanosan make-up trend koji obožava i Bella Hadid

by | 23 srpnja, 2022
sirena oči bella hadid

“Sirena oči” je make-up trend koji je u posljednje vrijeme sve popularniji, a ovaj način šminkanja počela je koristiti i manekenka Bella Hadid.

TikTok make-up trendovi dolaze brzo i uglavnom ostavljaju velik dojam na make-up svijet. “Pauk” trepavice, trikovi s nanošenjem pudera, rumenila i brojni drugi savjeti za nekoliko dana obilaze planet i postaju dio naše rutine šminkanja. A u moru trendova u posljednje vrijeme izdvojio se i način šminkanja očiju pod nazivom siren eyes.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli 🦋 (@bellaforvogue)

“Sirena oči”

Ovaj način šminkanja nešto je odvažniji i svakako ostavlja efekt femme fatale. Oštre linije u unutrašnjem i vanjskom dijelu oka daju bademast oblik očiju, dok dubina make-upa stvara jači i intenzivniji look.

Ipak, koncept sužavanja i naglašavanja očiju make-upom nije nikakva novost u svijetu šminke. S time na umu, postoji na tisuće TikTok tutorijala na temu “sirena očiju”. Nekoliko je različitih metoda kojima se dobiva ovaj izgled. Ipak, za početnike, najlakše je držati se sjenila za oči i eyelinera.

 

@kamgregory Reply to @claudiaemcollison siren eyes 🖤 would you try this trend? #makeuptutorial #sireneyes #eyeliner #foryou ♬ original sound – kamille &lt3

 

Nakon nanošenja primera, nanesite sjenila u svjetlijim nijansama smeđe (ili samo bronzer) na gornju i donju liniju kapka. Dobro izblendajte, a zatim tamniju nijansu četkicom nanesite na gornju liniju kapka kako biste stvorili cat eye efekt. Najbitniji dio ovog make-up looka je taj da napravite oštar trokut u unutrašnjem kutu oka – pomoću sjenila ili eyelinera.

Kad ste napravile ovaj korak, na čistu četkicu nanesite malo pudera i uokvirite linije oko oka. Dodajte highlighter na donje dijelove “krila” i nanesite maskaru.

@stxph.h 🚨SIREN EYES TUTORIAL🚨step by step breakdown on how to achieve the viral #sireneye trend! 🥵 hottest eye look evaaa #sireneyestrend #sireneyestutorial #makeuptutorials ♬ original sound – stephhui

Pročitajte: Svi isprobavaju ovaj genijalan make-up trik za vizualno povećanje očiju

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs
Foto: Pascal Le Segretain/Staff/Getty Images Entertainment