Šest napitaka od kojih se mršavi

by | 10 kolovoza, 2012

 Za naše zdravlje i izgled nije važna samo hrana, već i tekućina koju unosimo u organizam. Ovih šest napitaka predstavljaju odlične saveznike u očuvanju vitalnosti i rješavanju suvišnih kilograma.

Voda

Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak, a tijelo je obožava. Hidratacija organizma vraća energiju i čini kožu elastičnom i blistavom, a čaša vode prije obroka smanjuje apetit, pa pomaže kao zaštita od prejedanja.

Kava

Ovaj ukusni napitak je odličan antioksidans pa rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Šalica do dvije kave dnevno čisti organizam od toksina i vraća koži svježinu.

Zeleni čaj

I čaj je odličan čistač organizma. On vraća energiju i pomaže u gubljenju težine ubrzavajući oksidaciju masti.

Kakao

Antioksidansi iz ovog ukusnog napitka štite nas od bolesti i štite naš DNK od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

Crno vino

Crno vino štiti krvne žile, smanjuje kolesterol i razinu stresa i opskrbljuje organizam s do 40 posto više antioksidansa nego što ih ima u tijelu osobe koje ne piju vino. Oni čuvaju od preuranjenog starenja, a sastojak piceatanol usporava rast masnih stanica, što znači da je crno vino sjajan saveznik u dijeti.

Mlijeko

Mlijeko pomaže u sprečavanju pretilosti kod djece, dok kod odraslih olakšava gubitak kilograma, osobito u struku. Kalcijem bogati mliječni proizvodi utječu na brzu potrošnju masti nakon obroka.

Tagovi: