Selma Blair otkrila alarmantni simptom koji je doveo do dijagnoze multiple skleroze

Glumica je mnogima uzor kad je riječ o progovaranju o borbi s ovom autoimunom bolešću

by | 28 travnja, 2021

Otkako je svijetu 2018. godine otkrila svoju dijagnozu multiple skleroze, Selma Blair nije se ustručavala sa svojim obožavateljima dijeliti kako je živjeti s ovim ozbiljnim autoimunim poremećajem.

Nedavno je progovorila o jednom ranom simptomu multiple skleroze zbog kojeg je shvatila da nešto nije u redu s njezinim tijelom. Naime, u veljači 2018., nekih pola godine prije dijagnoze, trebala je prošetati revijom New York Fashion Weeka za dizajnera Christiana Siriana, otkriva Blair u novom intervjuu za časopis Town & Country. Na pisti je primijetila gubitak osjećaja na jednoj od nogu. Iako je i prije imala slične simptome, nije mislila da su značajni. Ali ovaj je put bilo drukčije. “Kad sam prvi put izašla na pistu, nisam mogla osjetiti tlo niti pronaći način kako podići lijevu nogu. Mozak mi je pokušavao profunkcionirati. Hodala sam pistom, zapanjena”, napisala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Šest mjeseci nakon hoda na pisti, u kolovozu 2018., Blair je dijagnosticirana multipla, kronična, progresivna bolest koja utječe na središnji živčani sustav. Iako je godinama imala simptome koje je pripisivala drugim uzrocima, Blair je tek kad su joj detaljnim pretragama pronašli lezije na mozgu, otkrila da ima MS. Utrnulost je čest simptom stanja. Glumica je svoju dijagnozu objavila putem Instagrama. “Ja sam invalid. Ponekad padnem. Sjećanje mi je maglovito. A lijeva strana traži upute s pokvarenog GPS-a”, napisala je uz fotografiju na jednoj od objava na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Blair je također podijelila da joj je danas, unatoč svoj borbi, u vlastitome tijelu “vrlo ugodno”, što pripisuje “pozitivnijem pristupu”. Štap koji bi mnogi povezali sa slabošću, ona danas ponosno nosi i ne ispušta ga niti tijekom modnih fotografiranja. “Fascinirana sam ovim tijelom i ovim životom”, rekla je. “Ponizna sam i drago mi je što mogu biti inspiracija drugima.”

 

Foto: Dia Dipasupil/Getty Images Entertainment via Getty Images