Seksualna terapeutkinja otkrila najčešći problem koji parovi imaju u krevetu

by | 4 rujna, 2020

Nan Wise, seksualna terapeutkinja i kognitivna znanstvenica, proučava seks iz svih aspekata još od 80-ih godina prošlog stoljeća.

Kao terapeutkinja čiji je fokus seks i problemi kada je isti u pitanju, primijetila je da je najčešći problem, s kojim se parovi nose nakon početnog zanosa u odnosu, problem nepodudaranja libida i seksualnih želja. Ono što dovodi do ovog problema je što ljudi na početku odnosa, kad su strasti razbuktane i na najvišem stupnju, ne primijete razlike u željama. Nakon što se seksualne želje smanje, parovi počnu primjećivati te razlike i tada nastaju problemi. Kako biste izbjegli probleme koje stvara nepodudaranje libida, dr. Wise preporučuje rješavanje problema iz više smjerova.

Kako riješiti problem nepoklapanja seksualnih želja?

Prije svega, otkrijte što vas uzbuđuje kako biste to mogli približiti partneru. No nemojte zaboraviti istražiti i pitati za partnerove želje. Ponekad parovi otkriju da jedno od njih voli grublji seks, dok drugo uživa u nježnijem seksu. Kako biste pronašli sredinu ili probali neke nove stvari, morate imati otvorenu i iskrenu komunikaciju, u protivnom ćete se ohladiti jedno od drugog. Nemojte se sramiti izreći ono što želite osjetiti u seksu. Isto tako, nemojte zaboraviti biti iskreni kada su u pitanju drugi problemi.

Ponekad seksualni život pati zbog nepričanja o nekim drugim stvarima koje vam smetaju kod partnera. Primjerice, neprestano ostavljanje prljavog suđa i veša mogu rezultirati ljutnjom koja će vas, naposljetku, odbiti od partnera i kada su u pitanju intimnosti. I za kraj, nemojte zaboraviti istraživati vlastito tijelo. Masturbacija se posve normalna stvar u vezama i često je najbolji način za dokučivanje vlastitih želja.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels