Sedam vježbi za zategnuti trbuh

by | 20 travnja, 2015

Čak i vitke žene mogu imati opušteni, mlohavi trbuh. Učvrstite trbušne mišiće kako biste ponovno imatl struk

ThinkstockPhotos-451632989

Nabrojene vježbe radite bez odmora u tri serije. Za vježbe će vam biti potrebne prostirka, fitness lopta, uteg od 5 kg ili medicinka jednake težine i bučice.

1. Uzmite medicinku ili uteg, oslonite se gornjim dijelom leđa na loptu i glavu naslonite na nju. Stopala moraju biti blizu. Loptu držite na prsima. Napnite trbušne mišiće i podignite trup dok ne dignete ramena s lopte. Zatim loptu ispružite prema stropu. Polako se spustite do početne pozicije. Napravite d12-15 ponavljanja. Napomena: leđa moraju biti ravna, radite vježbu bez trzaja.

2. Ustanite i ravno ispruženim rukama se oslonite na fitness loptu tako da su vam leđa i noge u ravnini (planking). Ruke su oslonjene na loptu u širini ramena. Privucite jedno koljeno prema prsima i zadržite ga tako sekundu. Vratite se u početni položaj i isto ponovite na drugu stranu. Ponovite vježbu 12-15 puta.

3. Uzmite loptu ili uteg i kleknite na pod tako da su vam koljena u širini bokova. Držite se uspravno, a loptu prislonite uz trbuh. Polako se nagnite unazad koliko god možete i zadržite se u krajnjoj poziciji tri sekunde. Vratite se u početnu poziciju. Ponovite 12-15 puta.

4. Uzmite par utega i lezite tako da ispružite ruke iznad glave, a  noge podignite do visine od 45 stupnjeva. Podignite ruke preko prsa okomito na tijelo i odignite ramena od poda istovremeno podižući noge dok ne dođu u položaj 90 stupnjeva u odnosu na tijelo. Vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu 12-15 puta.

5. Stanite ravno i ispružite lijevu ruku u zrak, a desnu nogu izbacite u stranu tako da prstima dotiče pod. Približite lakat i koljeno i vratite se u početnu poziciju. Ponovite 12-15 puta na svaku stranu.

ThinkstockPhotos-468379666

6. Lezite na leđa tako da su vam ruke sa strane, noge ravne, a pete podignute par centimetara od poda. Podignite se spajajući lijevi lakat i desno koljeno, vratite se u početnu poziciju bez da spuštate noge na pod i ponovite na drugu stranu. Ponovite vježbu 10 – 12 puta.

7. Lezite na leđa i oslonite stopala na zid. Koljena u odnosu na tijelo moraju biti pod kutem od 90 stupnjeva, kao da sjedite na stolcu. Prekrižite ruke na prsima i radite trbušnjake, ali tako da se pri dizanju zaokrenete na lijevu, a drugi put na desnu stranu. Ponovite 10 -12 puta.

Izvor: Womenhealth.com

Foto: Thinkstock