Ova divna baršunasta i srebrnkasta biljka odlična je za početnike

by | 14 svibnja, 2023
biljka za početnike

Scindapsus treubii biljka je koja dolazi iz jugoistočne Azije, a na prvu će vas oduševiti svojim izgledom zbog svog srebrnkasto zelenog sjaja!

Sadrži duboke zelene boje i ima baršunastu, satensku teksturu koja je jedinstvena među sobnim biljkama. Potrebna joj je minimalna količina njege, što znači da je idealna za početnike. Pripazite na to da je držite dalje od direktnog sunca, a zalijevajte samo kad se zemlja osuši. Osim što je laka za održavanje, ova biljka je dobra i za pročišćavanje zraka, što je čini odličnim izborom za poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom prostoru.

Imajte na umu da je ova biljka osjetljiva na prekomjerno zalijevanje, stoga je važno osigurati da je tlo dobro drenirano i da višak vode može otjecati. Ovoj biljci odgovara i toplo, vlažno okruženje zraka pa je dobro držati ju uz druge biljke ili uz difuzor.

Scindapsus treubii nije otrovna biljka, što ga čini sigurnim za kućanstva s kućnim ljubimcima ili malom djecom. Također je relativno brzorastuća biljka, što znači da može brzo ispuniti prostor i pružiti bujan, tropski ugođaj svakoj prostoriji.

Zavirite u prekrasne fotografije ove divne biljke i požurite je nabaviti za svoj dom!

Pročitajte: 7 originalnih ideja kako ukrasiti dom sobnim biljkama 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nathaline (@dixiplant)

Foto: Instagram, naslovna: @suno___yuka