6 tajni brijanja koje će vam pomoći preživjeti ljeto bez iritacija, porezotina i uraslih dlačica

Težimo samo glatkoj koži

by | 16 lipnja, 2023
5 tajni brijanja

Vjerujemo da ne držite britvicu za brijanje po prvi put u vašoj ruci, ali ponekad neke njegujuće možete izvoditi toliko rutinski da niste ni svjesne da može biti puno bolje.

Koliko god volimo sunce, plažu i ispijanje koktela u barovima s pogledom na more, briga o koži, koja s ljetom postaje zahtjevnija, nije nam uvijek najdraža stvar. Pritom mislimo na brijanje. Uklanjanje dlačica s nogu, ruku, ispod pazuha i s bikini zone može oduzeti puno više vremena nego što želite. A ako se pak žurite, može rezultirati krvavim grašcima koji se kotrljaju niz vašu kožu. No to ne mora biti tako.

6 savjeta za besprijekorno brijanje britvicom

Da bismo vam uštedjeli vrijeme, stres i flastere, donosimo nekoliko savjeta koje svakako vrijedi slijediti želite li da brijanje britvicom prođe što ugodnije i brže.

Nemojte se bojati “muških” britvica

Možda se prodaju na muškom odjelu kozmetike, ali to ne znači da ne možemo ovaj alat ponekad posuditi od njih. Oštrice muškog brijača malo su zbijenije nego kod ženskog jer muškarci imaju gušće dlačice na bradi. Britvice za muškarce također mogu biti jednostavnije za korištenje jer su namijenjene za kretanje po konturama lica, pa će savršeno kliziti oko koljena i gležnjeva.

Obrijte se tek na kraju tuširanja

Ako se u žurbi za vrijeme tuširanja prvo rješavate neželjenih dlačica, razmislite da to promijenite. Neka vam brijanje (osobito bikini zone) bude posljednji korak u tuširanju. Vruća voda i para iz tuširanja polako otvaraju vaše pore, čiste gornji sloj vaše kože i uklanjaju odumrle stanice, pa brijanje nakon što je para učinila svoje osigurava dopiranje do folikula dlačica što je moguće bliže. Ujedno, na ovaj način produžavate vijek britvici jer manje otupljuje.

5 tajni brijanja

Prvo se obrijte prema dolje, a zatim prema gore

Većinom se savjetuje da brijete dlačice u smjeru njihovog rasta, ali vjerujemo da rijetko tko to čini. Umjesto toga, prvo obrijte dlačice u smjeru njihovog rasta, a zatim okrenite britvicu i obrijte se prema gore. Ovo može spriječiti iritacije i crvenilo.

Radite kratke poteze

Kako biste spriječili porezotine, povlačite kraće poteze. Umjesto brijanja cijele noge u jednom potezu, brijte se kratkim potezima. To vam pomaže da ne propustite niti jednu dlačicu i sprječava vas da se morate vraćati i ponavljati brijanje na istome mjestu, što može izazvati iritaciju.

Prevenirajte iritacije uljem čajevca

Da bi koža nakon brijanja bila glatka i bez crvenila, odmah nakon brijanje nanesite losion ili ulje za tijelo u koji ste dodali nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca. Ovo ulje ima antibakterijska i antiseptička svojstva koja mogu ublažiti potencijalne iritacije.

Nemate kremu za brijanje? Posegnite za regeneratorom

Regenerator, kokosovo ulje, losion ili ulje za tijelo odlična su alternativa pjenama za brijanje. Pomažu da oštrica nježnije i brže klizi po koži, bez opasnosti od uraslih dlačica ili porezotina.

Pročitajte: Alternativa kemiji: 10 prirodnih dezodoransa koji uistinu djeluju

Foto: iStock/Getty Images Plus