Znate li da možete sami napraviti hidratantnu pjenu za brijanje? Imamo recept!

by | 23 lipnja, 2020

Ako niste pobornica depilacije voskom, šećernom pastom ili epilatorom, vjerojatno ste se zadržali na dobroj staroj britvici i pjeni za brijanje.

No činjenica je da brojne kupovne pjene za brijanje mogu sadržavati štetne sastojke kao što je alkohol, parabeni ili razni parfemi, pa samim tim i dehidrirati kožu. Hidratacija je jedna od ključnih stavki kad redovito koristite britvicu budući da ona omekšava kožu i omogućuje bolje prianjanje britvice uz dlaku. Upravo iz tih razloga potražili smo rezervnu metodu i otkrili odličnu – možete napraviti kućnu hidratantnu pjenu za brijanje. Bez brige, bit će jednako efektivna kao i kupovna (iako se neće tipično zapjeniti nakon što ju nanesete na kožu jer više nalikuje pjenastoj kremi), a ima dodatna sredstva koja ne oštećuju kožu.

Kako je napraviti?

Sastojci:
¼ šalice baznog ulja (kokosovo, bademovo ili maslinovo)
¼ šalice nerafiniranog shea maslaca
1-2 žlice aloe vere ili 15 kapi eteričnog ulja (opcionalno)

Postupak:
Pomiješajte shea maslac i kokosovo ulje s električnim mikserom ili štapnim mikserom dok se formula potpuno ne sjedini, pa nakon toga dodajte opcionalne sastojke. Tekstura vam mora biti kremasta, bez ikakvih komadića. Kad ste gotovi, nanesite tanki sloj na noge i nastavite normalnu rutinu brijanja. Obavezno nakon što završite jako dobro operite britvicu kako se ne bi “začepili” žileti i uživajte u svojim glatkim i hidratiziranim nogama.

Foto: Pexels