Nekoliko važnih savjeta za bolje držanje i zdraviju kralježnicu

by | 2 listopada, 2020

Joga opušta vratne mišiće: Sjednite prekriženih nogu, a lijevi dlan je u dodiru s podom. Na udah desnom rukom uhvatite lijevo uho te na izdah lagano izdužite lijevu stranu vrata.

Prilagodite si radno mjesto

Radite li većinu vremena sjedeći, visina stola neka je podešena tako da oslonjena ruka u laktu tvori pravi kut i da glava nije pognuta jer se tako oštećuje vratna kralježnicu.

Naučite kako pravilno sjediti

Stolac neka ima čvrst naslon i neka ga stražnjica dodiruje. Kralježnica i ramena moraju biti uspravni, a idealno je ako su vam koljena pod pravim kutom u odnosu na natkoljenice.

Plank će smanjiti bol u leđima

Oslonite se na laktove ispod ramena. Stisnite šake i oslonite se vršcima prstiju. Pogurajte tijelo prema naprijed, a glavu držite u blizini vrata i napnite sve mišiće.

Spavajte u položaju fetusa

Položaj fetusa sprječava bol u leđima zato što prati prirodnu zakrivljenost kralježnice, olakšava disanje, dok će vas spavanje na leđima štititi od boli u kralježnici.

Joga opušta vratne mišiće

Sjednite prekriženih nogu, a lijevi dlan je u dodiru s podom. Na udah desnom rukom uhvatite lijevo uho te na izdah lagano izdužite lijevu stranu vrata.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by Mor Shani on Unsplash