


Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g svježeg sira
- 4 jaja
- 3 dl kiselog vrhnja
- 2 srednje tikvice
- 1 dl slatkog vrhnja
- 100 g maslaca
- 1 vrećica praška za pecivo
Priprema:
1. Tikvice oguliti, krupno naribati, posoliti i ostaviti da puste vodu.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir, jaja, 2 dl kiselog vrhnja, prašak za pecivo i tikvice, dobro izmiješati i začiniti po želji.
3. Dvije kore poprskati uljem, složiti ih jednu na drugu, premazati slojem pripremljenog nadjeva i zarolati. Isti postupak ponoviti s ostatkom kora i nadjeva, te ih zarolane poslagati u podmazanu tepsiju.
4. Posebno umutiti ostatak kiselog vrhnja sa slatkim vrhnjem, pa premazati pripremljene savijače, prekriti ih listovima maslaca i staviti peći u zagrijanu pećnicu.
Izvor: Dobra hrana



