Sarmice s buncekom

by | 31 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 1 svinjski buncek
  • 400 g mljevene junetine
  • 2 glavice luka
  • 120 g kašice
  • ulje
  • 3 dl soka od rajčica
  • 2 dl goveđe juhe
  • 2 žlice mljevene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g maslaca
  • papar
  • mješavina začina

Priprema:

1. Buncek skuhati a potom ga procijediti. Tekućinu u kojoj se kuhalo meso sačuvati.
2. Meso bunceka odvojiti od kostiju i kože te samljeti na stroju za mljevenje.
3. Luk i češnjak narezati na kockice i popeći na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popeći da promijeni boju. Zatim dodati samljeveni buncek i kašicu te nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok kašica ne nabubri. Pred kraj pirjanja dodati žlicu mljevene paprike, začine po želji i promiješati.
4. Listove kupusa odvojiti od glavice i oprati. Izrezati zadebljanja na sredini te na svaki list kupusa staviti malo nadjeva i zaviti u sarmu.
5. Lonac nauljiti i u njega poslagati oblikovane sarme. Preliti ih juhom od bunceka. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Kuhanu sarmu poslagati u vatrostalnu zdjelu. Preliti je mješavinom soka od rajčica, preostale mljevene paprike i malo juhe od bunceka. Odozgora rasporediti listove maslaca i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C da porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept