Šareni rezanci u umaku od sira

by | 27 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna tipa-400
  • 1,5 dl vode
  • 100 g maslaca
  • 200 g sira
  • 200 g gorgonzole
  • 1 dl biljnog vrhnja
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 300 g špinata
  • crvena prehrambena boja
  • 1 žličica ulja
  • sol

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, vodu i malo soli, te postepeno dodavati brašno, mijeseći cijelo vrijeme dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju.
2. Zamiješeno tijesto podijeliti na tri dijela, oblikovati kore i ostaviti ih da miruju 20 minuta.
3. Špinat skuhati, procijediti i sitno nasjeckati, te pomiješati s jednom korom i dobro ručno umijesiti kako bi se dobilo zeleno tijesto. U drugu koru dodati malo prehrambene boje da se dobije crveno tijesto, a u posljednju ne dodavati ništa.
4. Svaku koru razvući na debljinu od 0,5 cm pa razvučeno tijesto narezati na rezance.
5. U dublju posudu uliti vodu, dodati malo ulja i ostaviti da provri. Kada voda proključa, spuštati rezance i kuhati ih dok ne omekšaju.
6. Posebno na pari otopiti maslac i gorgonzolu, te dodati biljno i kiselo vrhnje pa kuhati dok ne proključa. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati ribani sir, promiješati i začiniti po želji.
7. Kuhane rezance procijediti i preliti ih umakom od sira.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: