Šarena pita

by | 21 studenoga, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 20 g parmezana
  • 70 g maslaca, sol
  • 1 žličica šećera

Za nadjev:

  • 1 dl vrhnja
  • 250 g mozzarelle
  • 150 g kulena
  • 2 manje crvene paprike
  • bosiljak

Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 1,5 dl mlakog mlijeka, svjež kvasac, šećer i žličicu brašna. Dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U zdjelu za miješanje usuti polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, preostalo mlijeko, malo soli po želji, maslac, jaje i parmezan te dobro izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Veću okruglu tepsiju nauljiti pa u nju nauljenim rukama prebaciti tijesto i istanjiti ga po dnu.
4. Tijesto premazati vrhnjem i posipati bosiljkom. Potom rasporediti ploške kulena, posipati ribanom mozzarellom i nasjeckanom crvenom paprikom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept