Šaran u slanini

by | 25 rujna, 2013

Sastojci:

  • 8 odrezaka šarana srednje veličine
  • 130 g listova dimljene slanine
  • 1 kg krumpira
  • 1 luk
  • 500 g rajčica
  • 2 paprike
  • 1 dl mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 1,5 dl juhe od povrća
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Krumpir narezati na ploške, a papriku, luk i rajčice na kocke. Odreske omotati listovima dimljene slanine.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, papriku, rajčice i luk, te začiniti po želji.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti miješanim povrćem a odozgora poslagati odreske omotane slaninom, sve zaliti juhom, prekriti folijom i staviti peći u zagrijanu pećnicu dok ne omekša.
4. Pred kraj pečenja skinuti foliju, zaliti mješavinom mlijeka i žumanjaka te vratiti u pećnicu da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana