SAMO DVA SASTOJKA potrebna su vam za izradu najzdravijeg kolačića na svijetu

by | 11 studenoga, 2016

Evo nam još jedan dokaz da su najbolje stvari ujedno i najjednostavnije. Ovo je kolač star više od 6.000 godina. Spominje se čak i u Homerovoj “Ilijadi”, poznat je i kao grčki doručak, a stiže zapravo s područja Grčke, Egipta i Bliskog istoka.

Danas je poznat pod nazivom pasteli, a radi se od samo dva sastojka – sezamovih sjemenki i meda. Kolačić toliko slastan koliko i nevjerojatno zdrav. Kombinacija zdravog meda i zdravih  sjemenki vode nebrojenim prednostima – čiste krv, podižu imunitet i odličan su antioksidans.

Zapravo – kombinacija meda i sezama sadrži čak 182 elementa korisnih za naše zdravlje, a imaju posebno veliku koncentraciju antioksidansa koji sprječavaju razvoj raka i drugih teških bolesti na našim stanicama.

Ne čudi stoga što se pasteli konzumirao stoljećima, ali je čudno da se u moderno vrijeme recept negdje izgubio. Čak i unatoč tome što je izuzetno jednostavan za pripremu.

Treba vam samo:

300 grama meda

300 grama paste (tahini) od sezamovih sjemenki

Pastu možete napraviti i sami miksanjem lagano poprženih sjemenki sezama (očišćenih) s malo ulja od sezama (na šalicu sjemenki stavite dvije žličice ulja). Blendajte dok ne dobijete finu smjesu.

Priprema:

Dobro pomiješajte ta dva sastojka, napravite od njih kuglice, uronite ih u sjemenke sezama, ostavite u hladnjaku da se malo stisnu i ubrzo uživajte u njima.

Jedna, dvije kuglica dnevno dat će vam potrebnu energiju, otkloniti vašu napetost, pročistiti krvožilni sustav, nahraniti vas i izliječiti vas.

Tako jednostavno, provjereno, toliko staro – stvarno zaslužuju da ih se digne iz pepela.

IZVOR: Index.hr

Tagovi: