Predstavljamo Leonu i “Coccole”, novo premium mjesto za pse. Otkriva nam sve o tome

by | 6 kolovoza, 2022
Coccole salon za njegu psa3

Tražite li pravo, profesionalno mjesto za uljepšavanje svog kućnog ljubimca, svratite obavezno do Samobora gdje je Leona Kostadinović otvorila novi premium salon i concept store za pse naziva Coccole. Ljubimci su jedna od rijetkih svijetlih točaka u životu, maze se i igraju s nama, vole bezuvjetno, uvijek su tu za nas.

Leona nam priča da je protagonist priče je pudla Coco, koja je potaknula razvijanje cijelog sna kojeg sada pretvara u stvarnost.

Ime Coccole dolazi iz spoja njezinog imena Coco i Leona, a sama riječ na talijansko znači “maženje”. Ljubimci u Hrvatskoj u većini salona mogu dobiti samo osnovnu higijensku uslugu i većina radi sve veličine pasa. Ovaj salon želi raz(maziti) vaše pse i zato su im odlučili ponuditi luksuzniju uslugu i personalizirane SPA tretmane poput opuštajuće aromaterapije za pse, mliječna kupka, wellness SPA kada s ozonom i kromoterapijom, CO2 tretman za sjaj i hidrataciju ili detox tretman zelenom glinom. I to samo za male i srednje pse.

U Coccole su i osnovne usluge luksuznije te napravljene po mjeri ljubimca. Tako se za tretmane poput kupanja i šišanja koriste aromaterapeutski šamponi koji se stavljaju na njuškice svih ljubimaca, masira im se tjeme za vrijeme dok maska stoji na dlaci, a za štence i pse koji se boje puštamo klasičnu ili meditativnu glazbu. Benefiti su opušteniji, sretniji pas koji bez straha dolazi na tretman i već od prvog puta se opusti i maše repom. Za vlasnike kojem je njegov ljubimac SVE, taj osjećaj mira da je u sigurnim rukama kad ga ostavlja neprocjenjiv je.

Popričali smo s Leonom koja nam je otkrila kako je došla na ideju otvaranja ovog mjesta, ali i kako pojedini tretmani  djeluju na pse. Ono što je pohvalno, Leona se već javila azilima za pse i želi svakog mjeseca par termina podrediti humanitarnom volonterskom radu za pse koji čekaju svoj dom te planira i organizaciju nekih akcija gdje bi dio prihoda išao upravo njima.

Coccole salon za njegu psa5

Coccole salon za njegu psa5

Coccole salon za njegu psa5

Kako ste došli na ideju premium mjesta za pse i što je tome prethodilo?

Po struci sam inače magistra ekonomije te je do potpunog preokreta u karijeri došlo uslijed korone jer smo neposredno prije lockdowna nabavili toy pudlu. Pudla je što se održavanja tiče jedna od zahtjevnijih pasmina i njihova dlaka zahtijeva redovno brigu ako želimo da bude bez čvorova, blata i drugih izvora prljavštine koje se mogu skupiti u krznu. Svi grooming saloni tada su bili zatvoreni i morala sam sama uzeti češalj i alat u ruke, doslovno!

Neposredno nakon otvaranja granica, posegnula sam za Italijom te tamo završila grooming akademiju i učila od najboljih talijanskih groomera (koji predstavljaju i cijelu Italiju na natjecanjima u groomingu): Yulia Marenkova, Alessandro Pascoli, te Giuseppe Peppe Di Fiore. Potom sam nastavila praksu u raznim salonima u regiji te daljnju specijalizaciju za razne pasmine.

Temeljite li spa i ostale tretmane na nekim znanstvenim istraživanjima, to jest trebaju li psima ovakvi tretmani?

Sve više vlasnika vodi brigu o redovitoj higijeni pasa i informira se o proizvodima kojim se kupa njihov četveronožni prijatelj, pa ih tako zanimaju i tretmani koji mogu djelovati blagotvorno na njihovu kožu, kosu-krzno (ili um?). Kad kažemo da velik broj tretmana koje nudimo regenerira stanice, potiče metabolizam, pomaže u eliminaciji toksina, jača imunitet, jasno je da su benefiti za pse višestruki.

Svi tretmani su sigurni za pse i proizvodi i aparati koji se koriste prošli su potrebna istraživanja. Sve je više smoga i onečišćenja u hrani i okolišu te ambijent u kojem sada živimo složit ćemo se i mi i naši psi nije isti kao prije. Nisam veterinar, ali iz prakse (u razgovoru s klijentima) čujem kako je više pasa alergičara i pasa s raznim oblicima dermatitisa te su nekim klijentima ovakvi tretmani mogućnost da olakšaju smetnje koje ih muče (uz obvezan nadzor i upute izabranog veterinara), dok su psima besprijekornog zdravlja SPA tretmani blagotvorni za temeljito pranje kože i kose, detox i opuštanje.

Coccole salon za njegu psa5

Coccole salon za njegu psa5

Nastavno na prethodno pitanje, za što psima služi pojedini tretman? Možete li nam ih malo detaljnije opisati?

Zelena detox glina zbog dubokog svojstva pročišćavanje veže na sebe toksine i masti te revitalizira kožu i dlaku psa bez uklanjanja prirodnog zaštitnog sloja. U kombinaciji s ovim tretmanom može se dodati i kisik za trenutno osvježenje kože ljubimaca.

Aromaterapija za pse je metoda očuvanja zdravlja koja koristi eterična i bazna ulja kako bi unaprijedila stanje tijela i duha. Kako psi imaju do 40 puta više izražene receptore za njuh od čovjeka, aromaterapija može biti itekako blagotvorna ako se odgovorno koristi. U ponudi se može izabrati pročišćujući, smirujući, energizirajući ili tonizirajući miks ulja. Ozon je jedan od najkorisnijih tretmana koje možemo ponuditi životinjama. Ozonska kupka dodaje kisik tkivu, što potiče mikrocirkulaciju. Voda obogaćena ozonom ima pozitivan učinak i na kožu i na krzno, a u isto vrijeme može pomoći u ublažavanju kožnih bolesti, alergijskih reakcija, ekcema i seboreičnog dermatitisa.

Dovođenje više kisika u tijelo uz to potiče sintezu kolagena, koji stimulira obnovu tkiva, uklanja toksine i naslage s kože, jača imunitet.

Masaža za pse je dopunski tretman koji je uključen u svako pranje, gdje se prilikom nanošenja šampon kružnim pokretima lagano umasirava u kožu. Jedno šamponiranje traje i do 10 minuta, a potrebna su minimalno dva za dobro pranje. (Jer za 5 minuta ne možete temeljito oprati niti šape, kamoli cijelog psa.) Masažom prilikom kupanja potičemo cirkulaciju i otklanjamo prljavštinu i odumrle stanice kože. Na zahtjev je moguća i dulja opuštajuća masaža cijelog tijela.

Koji se tretman do sada pokazao kao omiljeni psima?

Do sada u salon psi najčešće dolaze na osnovne tretmane, ali sve nas češće traže dodatnu uslugu poput CO2 tretmana ili dodatka kisika. CO2 tretman je profesionalan SPA tretman koji djeluje kroz otapanje CO2 molekula u vodi. Njime se aktivira stanični metabolizam i ubrzava proces regeneracije stanica. Osim toga ubrzava oporavak kože te radi dodatno hidriranje. Može pomoći kućnim ljubimcima s raznim problemima poput prhuti, ranica, gljivica, ugriza krpelja/buha, neugodnog mirisa, svrbeža, a također pospješuje rast dlake i čini kože i dlaku čišćom nego nakon klasičnog kupanja.

Coccole salon za njegu psa5

Coccole salon za njegu psa5

Coccole salon za njegu psa5

Foto: PR