Salata s tunjevinom

by | 6 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 rajčice
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 4 kisela krastavca
  • 1,5 dl biljnog vrhnja
  • 100 g majoneze
  • 300 g spiralne tjestenine
  • 1 žlica ulja
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a zatim je procijediti, dodati malo ulja da se ne slijepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja također skuhati.
2. Rajčicu narezati na kockice, krastavce na štapiće, a luk na režnjeve. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocijediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati skuhanu tjesteninu, tunjevinu, krastavce, rajčice i luk, pa preliti mješavinom biljnog vrhnja i majoneze te začiniti po želji.
4. Skuhana jaja narezati uzdužno na kriške i njima ukrasiti pripremljenu salatu.

Izvor: Dobra hrana