


Sastojci:
- 2 veće konzerve tunjevine
- 1 kg krumpira
- 6 većih mrkvi
- 1 zelena salata
- 6 jaja
- 400 g majoneza
- 2 dl vrhnja
- 200 g kiselih krastavaca
- 4 češnja češnjaka
- mješavina začina
Priprema:
1. Krumpir skuhati zajedno s korom pa ga oguliti i krupno naribati.
2. Mrkvu i jaja također skuhati i krupno naribati.
3. Zelenu salatu oprati i narezati na trake.
4. Tunjevinu ocijediti od viška masnoće.
5. Posebno pripremiti preljev: kisele krastavce sitno nasjeckati, a češnjak ispasirati. Umutiti majonezu i vrhnje te dodati kisele krastavce, češnjak i začine po želji i promiješati.
6. U odgovarajuću staklenu posudu slagati naizmjenično sloj ribanog krumpira, malo preljeva od majoneze, sloj tunjevine, preljev, sloj mrkve, preljev, sloj mješavine zelene salate i ribanih jaja, preljev. Postupak ponoviti još jednom i završiti preljevom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



