Salata s tikvicama

by | 28 listopada, 2013

Potrebno:

  • 3 srednje tikvice
  • 5 dl vrhnja
  • 4 češnja češnjaka
  • 150 g mljevenih badema
  • 1 vezica peršina
  • 200 g brašna
  • mješavina začina
  • ulje
  • sol

Priprema:

1. Tikvicama odrezati vrhove, a zatim ih pomoću noža za guljenje narezati na tanke listove.
2. Listove tikvica posoliti, a potom ih uvaljati u brašno. Pržiti ih na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
3. Očišćeni češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje, peršin, češnjak i začine po želji pa dobro izmiješati.
5. U vatrostalnu posudu posložiti red prženih tikvica te ih premazati s malo smjese od vrhnja i posipati žlicom mljevenih badema.

Postupak nanošenja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti nadjevom od vrhnja i ukrasiti po želji. Ostaviti u hladnjaku kako bi se stegnulo do posluživanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept