


Sastojci:
- 350 g purećeg bijelog mesa
- 100 g slanutka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žličica senfa
- 2 dl vrhnja
- 100 g majoneze
- sok od 1/2 limuna
- 1 žlica sjeckanog peršina
- sol, papar
Priprema:
1. Puretinu skuhati u slanoj vodi pa je ocijediti i ostaviti da se ohladi. Potom je narezati na kockice.
2. Slanutak skuhati da omekša, a zatim ga ocijediti.
3. Crveni luk, zelenu i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice.
4. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, senf i sok od limuna.
5. U većoj posudi pomiješati pureće bijelo meso, slanutak, crveni luk, zelenu i crvenu papriku. Preliti smjesom od vrhnja, pa dodati sjeckani peršin, sol i papar po želji. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



