Salata od tunjevine i krumpira

by | 30 kolovoza, 2012

 Svim velikim gurmanima predstavljamo novu poslasticu! Salatu od tunjevine!

Potrebno je:

  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 3 veća krumpira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 50 g zelenih maslina
  • 1/2 limuna
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 250 g majoneze
  • sol

Priprema:

1. Krumpir u ljusci obariti u slanoj vodi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.

2. Crveni luk izrezati na rebarca, masline na kolutove, a marinirane šampinjone na listove.

3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.

4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krumpir, crveni luk, šampinjone, masline i tunjevinu. Dodati majonezu, sok od limuna, maslinovo ulje i malo soli po ukusu te polako promiješati.

5. Pripremljenu salatu staviti u hladnjak da se rashladi.

 

Tagovi: