Salata od povrća s tunjevinom

by | 24 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 400 g krumpira
  • 2 veće mrkve
  • 1/2 glavice manje cvjetače
  • 100 g graška
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice umaka od soje
  • 200 g majoneze
  • 1 dl vrhnja
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Krumpir zajedno s korom skuhati u slanoj vodi. Potom ga ocijediti, oguliti i narezati na kockice.
2. Posebno skuhati očišćenu mrkvu, cvjetaču i grašak. Ocijediti povrće te mrkvu narezati na kockice, a cvjetaču na manje komade.
3. Marinirane šampinjone narezati na listove, a kisele krastavce na kockice.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati majonezu, vrhnje, umak od soje, sok od limuna i začine po želji pa dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Pomiješati krumpir, mrkvu, cvjetaču, grašak, šampinjone i kisele krastavce. Dodati ocijeđenu tunjevinu, preljev od majoneze i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana