


Sastojci:
- 1 veća konzerva tunjevine
- 200 g mariniranih šampinjona
- 400 g krumpira
- 2 veće mrkve
- 1/2 glavice manje cvjetače
- 100 g graška
- 100 g kiselih krastavaca
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice umaka od soje
- 200 g majoneze
- 1 dl vrhnja
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Krumpir zajedno s korom skuhati u slanoj vodi. Potom ga ocijediti, oguliti i narezati na kockice.
2. Posebno skuhati očišćenu mrkvu, cvjetaču i grašak. Ocijediti povrće te mrkvu narezati na kockice, a cvjetaču na manje komade.
3. Marinirane šampinjone narezati na listove, a kisele krastavce na kockice.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati majonezu, vrhnje, umak od soje, sok od limuna i začine po želji pa dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Pomiješati krumpir, mrkvu, cvjetaču, grašak, šampinjone i kisele krastavce. Dodati ocijeđenu tunjevinu, preljev od majoneze i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



