Ryan Reynolds otkrio kako su ga kćeri motivirale na to da progovori o anksioznosti

Glumac je u nekoliko intervjua progovorio o svojoj svakodnevnoj borbi sa stresom i anksioznošću

by | 8 lipnja, 2021

Poznati glumac nedavno je za jedan intervju izjavio da je zbog svoje djece odlučio progovoriti o svojoj tjeskobi. “Razlog je to što kod kuće imam tri kćeri”, rekao je Reynolds za ET Online, “a dio mog posla kao roditelja je modeliranje ponašanja i toga kako je biti tužan, kako je to biti tjeskoban ili ljutit. Da postoji prostor za sve to.”

Glumac sa suprugom Blake Lively ima tri kćeri: šestogodišnju Jamea, četverogodišnju Inez i jednogodišnju Betty. Objasnio je da svojoj djeci želi dati zdrav primjer emocionalne regulacije i suočavanja s izazovima mentalnog zdravlja jer je to nešto što je i sâm propustio kao dijete. “Dom u kojem sam odrastao, a koji mi zapravo nije bio prilagođen”, rekao je Reynolds. “I to ne znači da su moji roditelji bili zapostavljeni, ali potječu iz druge generacije.”

Reynolds, koji se otvorio o svom “cjeloživotnom prijatelju, tjeskobi”, u objavi na Instagramu za Mjesec svijesti o mentalnom zdravlju u svibnju rekao je za ET Online da, osim što vlastitoj djeci pokazuje kako se nositi s teškim osjećajima, svoje iskustvo dijeli sa svakim tko bi to možda trebao čuti. “Prije sam se osjećao izolirano u vlastitim bitkama s tjeskobom”, rekao je 44-godišnjak, a danas želi pomoći “destigmatizirati stvari i stvoriti razgovor oko [mentalnog zdravlja]” u korist svih koji se bave mentalnim bolestima.

Još 2018. godine Reynolds je raspravljao o nekim drugim mehanizmima suočavanja koje je koristio u svojoj cjeloživotnoj borbi sa stresom i tjeskobom. Na primjer, kad je bio dijete, Reynolds je rekao da je obavljao kućanske poslove kako bi pokušao ublažiti stres (i, pak, vlastitu tjeskobu).

“Znam da kad sam se osjećao na apsolutnom dnu, to je obično bilo zato što sam se osjećao kao da sam usamljen u tome”, rekao je Reynolds za ET Online u novom intervjuu. “Ne zadržavam se nužno na tome niti ne žalim, ali mislim da je važno razgovarati o tome. A kad razgovarate o tome, to na neki način oslobađa druge ljude.”

O anksioznosti i kako je savladati možete pročitati ovdje.

Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images Entertainment via Getty Images