Ruske ćufte

by | 11 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 manja glavica luka
  • 1 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 4 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 žličica senfa
  • ulje
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Luk i slaninu narezati na kockice, a češnjak ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, luk i češnjak, slaninu, mrvice, mljevenu papriku i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Peći ih na vrućem ulju sa svih strana da porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati vrhnje za kuhanje, senf, začine po želji i kratko prokuhati.
5. Kisele krastavce narezati na štapiće pa dodati u smjesu s vrhnjem, na kraju dodati i ćuftice i sve zajedno kuhati na umjerenoj temperaturi pet minuta.

Izvor: Dobra hrana