Ruske ćufte

by | 28 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • krušne mrvice po potrebi
  • 1 jaje
  • ulje
  • 150 g riže
  • 1 stručak poriluka
  • 2 mrkve
  • 200 g šampinjona
  • 200 ml kečapa
  • 40 g maslaca
  • 5 dl mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina

Priprema:
1. Piletinu samljeti na stroju za mljevenje, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Pomiješati mljevenu piletinu, luk i češnjak, mljevenu papriku, jaje i začine po želji. Dodati mrvica koliko je potrebno da se dobije gušća smjesa.
3. Od dobivene smjese oblikovati ćuftice. Popeći ih na ulju da porumene.
4. Poriluk narezati na kockice, šampinjone na listove, a mrkvu krupno naribati.
5. Na ulju popeći poriluk i mrkvu, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propirjati. Potom dodati rižu i nastaviti s pirjanjem uz dolijevanje vode po potrebi.
6. Posebno u manjoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Pomalo dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti nadjev od riže. U njega utisnuti pržene ćufte, preliti ih kečapom i na kraju bešamel umakom. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept