Ruska torta

by | 27 kolovoza, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 7 dl mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 300 g žele bombona
  • 3 vrećice šlaga

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke i šećer umutiti, pa dodati žumanjke, brašno, sjeckane orahe i prašak za pecivo, te lagano promiješati.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu, pa peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Krema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti kuhati.
2. U proključalo mlijeko dodati pripremljenu mješavinu, te kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu kremu ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa pomiješati ohlađenom kremom.
4. Na kraju u kremu dodati nasjeckane žele bombone i orahe.

Završni postupak:

1. Pečeni biskvit staviti na pladanj za posluživanje, premazati pripremljenom kremom i staviti u hladnjak da se stegne.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, te premazati ohlađenu tortu i ukrasiti je žele bombonima i orasima po želji.

Izvor: Dobra hrana