


Sastojci:
Za biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 6 žumanjaka
- 6 žlica brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 100 g sjeckanih oraha
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 6 žumanjaka
- 6 žlica šećera
- 4 žlice brašna
- 7 dl mlijeka
- 250 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g sjeckanih oraha
- 300 g žele bombona
- 3 vrećice šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke i šećer umutiti, pa dodati žumanjke, brašno, sjeckane orahe i prašak za pecivo, te lagano promiješati.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu, pa peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti kuhati.
2. U proključalo mlijeko dodati pripremljenu mješavinu, te kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu kremu ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa pomiješati ohlađenom kremom.
4. Na kraju u kremu dodati nasjeckane žele bombone i orahe.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit staviti na pladanj za posluživanje, premazati pripremljenom kremom i staviti u hladnjak da se stegne.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, te premazati ohlađenu tortu i ukrasiti je žele bombonima i orasima po želji.
Izvor: Dobra hrana



