Rolice sa šunkom

by | 1 veljače, 2013

Sastojci:

  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 150 g tankih listova šunke
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 50 g mesnate slanine
  • origano
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica gustina
  • 500 g krumpira
  • 200 g prokulica
  • 25 g maslaca
  • ulje, sol
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk i češnjak očistiti i narezati na krupnije komade.
2. Mesnatu slaninu što sitnije narezati pa pomiješati s mljevenim mesom, mrvicama i začinima po ukusu. Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Nauljenim rukama oblikovati veće ćevape, a potom ih umotati u listove šunke.
4. Na vrućem ulju popržiti rolice sa svih strana da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Zatim dodati luk i češnjak, pa kratko popržiti. Vratiti rolice, doliti malo vode i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Rolice zatim izvaditi, a tekućinu u kojoj su se pirjale zajedno s povrćem izmiksati. U dobivenu kašu uliti mješavinu gustina s malo vode, dodati začine po ukusu i kratko prokuhati.
7. Krumpir oguliti, narezati na kocke i prokuhati u slanoj vodi. Prokulice također prokuhati, a potom ih kratko popržiti na vrućem maslacu.
8. Rolice preliti dobivenim umakom i poslužiti uz krumpir i prokulice.

Izvor: Dobra hrana