Rolani file

by | 19 veljače, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 3 krumpira
  • 1 manja glavica luka
  • 50 g slanine
  • 3 žlice pirea od rajčica
  • 5 dl juneće juhe
  • 2 žlice gustina
  • mješavina začina, ulje

Za prilog:

  • 400 g mrkve
  • 200 g graška
  • 30 g maslaca
  • sol

Priprema:

1. Svinjske filee poprečno zarezati po sredini, a potom ih otvoriti i preko najlon vrećice istanjiti tučkom za meso. Od jednog filea napraviti dvije šnicle.
2. Krumpir oguliti i naribati na krupno, a luk i slaninu narezati na kockice.
3. Na malo ulja popržiti luk i slaninu. Potom dodati krumpir pa sve zajedno peći dok krumpir ne omekša.
4. Istanjene šnicle začiniti po ukusu te svaku premazati s malo nadjeva od krumpira. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm prema sredini pa zarolati i pričvrstiti čačkalicama.
5. Na malo ulja popržiti rolice sa svih strana da porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
6. U masnoću od mesa dodati pire od rajčice i popržiti pa uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mješavinu
juneće juhe i gustina. Kada tekućina proključa, vratiti pečene rolice i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak postane gušći.
7. Mrkvu i grašak skuhati u slanoj vodi, te ocijediti od viška tekućine i popržiti na maslacu.

Izvor: Dobra hrana